Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η παράλογη διελκυστίνδα εργοδοσίας και εργαζομένων

O αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΑΙΘΠΑ ("άλλαξε ο Υπουργός Πολιτισμού και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς")  κος Κ. Τζαβάρας επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/10/2012  τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε., ΛΓ ΕΠΚΑ). Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία (με έδρα την Άρτα) συναντήθηκε μαζί του για να συζητήσουν θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργού αλλά το πρώτο που εισέπραξε ήταν πως δεν είναι σωστό να γίνονται κινητοποιήσεις από τη στιγμή που δεν έχει ενημερωθεί ο ίδιος για τα προβλήματα που θα συζητηθούν. Ας υποθέσουμε -ως καλοθελητές- πως πράγματι δεν ενημερώθηκε για τα προβλήματα (λάθη γίνονται ακόμη και σε επιτελικό επίπεδο). Αν δλδ είχε ενημερωθεί και πήγαινε για συνάντηση θα έδινε σημασία στα αιτήματα των εκπροσώπων αν δεν ήταν από πίσω τους οι συνάδελφοι του σωματείου; Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων που έχουμε συναντήσει: όχι

Και δεν το λέω για να κατηγορήσω τον κο Τζαβάρα. Ο ίδιος μπορεί να το εννοεί πραγματικά πως είναι με τους εργαζόμενους αλλά η θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή πάντα επιδιώκει να υποβαθμίζει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων στην αγορά εργασίας (μην απατάστε...η σχέση του συμβασιούχου με τις δημόσιες υπηρεσίες διέπεται και από τους νόμους της αγοράς εργασίας). Γι' αυτό κι όταν ο συμβασιούχος επιθυμεί να στείλει τους εκπροσώπους του στην εργοδοσία (και ο κος Τζαβάρας είναι το πολιτικό κομμάτι της εργοδοσίας όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει πως δεν την εκπροσωπεί) τους συνοδεύει με παραστάσεις διαμαρτυρίας (στάσεις εργασίας ή απεργίες) όποτε οι συνθήκες το απαιτούν.

Οι "ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής" που αναφέρει ο κος αναπ.Υπ. ΥΠΑΙΘΠΑ δεν χαρακτηρίζουν ένα Σωματείο που έχει αποδείξει στην ιστορία του πως η επανάσταση δεν κρύβεται σε ακροδεξιούς φόβους, καπιταλιστικές αντιδράσεις, σοσιαλιστικές φυλλάδες, κομμουνιστικές ομιλίες, αναρχικά όνειρα ΑΛΛΑ στην καθημερινότητα του εργαζόμενου.(συγγνώμη για το bold των γραμμάτων αλλά δεν άντεξα να υπαινίσσεται οτι κάποιο κόμμα μας κάνει γυμναστική...άσε που είχα και καιρό να γράψω)

ΥΓ1 (και ο νοών νοείτω) Για τα κομματικά στελέχη που ακολουθούσαν τον αναπ.Υπ. ΥΠΑΙΘΠΑ και αποκάλυψαν τις παλαιοκομματικές τους αντιλήψεις (απειλές, μάντρωμα συνδικαλιστικών ελευθεριών) ένα έχω να πω. Εκσυγχρονιστείτε!(το θαυμαστικό δεν υπονοεί απειλή αλλά έντονη προτροπή)

ΥΓ2 Προς αναπ.Υπ. ΥΠΑΙΘΠΑ Στην άποψή σας "Όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω" θεωρώ πως συμφωνώ αλλά όχι πάντα και μόνο οι εργαζόμενοι. Και κάτι ακόμη...Το ότι δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες δεν σημαίνει οτι δεν μπορείτε ο ίδιος να τα λύσετε. Και μάλιστα θα είναι τίτλος τιμής να τα καταφέρετε.

ΠΗΓΕΣ :
  1. atpreveza, 12 Οκτωβρίου 2012
  2. Οι κεραίες που φυτρώνουν στο κεφάλι μου και πιάνουν κυρίως εργασιακά κανάλια


1 σχόλιο:

Πέτρος Κάνος είπε...

Τραγική η στάση και οι τοποθετήσεις του κ. Τζαβάρα. Δεν γνωρίζει τα προβλήματα και πρέπει να ενημερωθεί; Είναι απ' αλλού ο κ. Τζάβαρας; Δεν ξέρει για το 60μηνο και 24μηνο, για τις ελλείψεις προσωπικού, για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των συμβασιούχων κτλ; Αυτά τα γνωρίζουν και στα νησιά Γκέρσεϊ και δεν τα γνωρίζει αυτός;;; Ποιά είναι η δουλειά του τότε; Να κάνει ανούσιες περιοδείες ή να ακούει και να προσπαθεί έστω να λύσει τα προβλήματα του λαού; Κάποια από τα προβλήματα είπε είναι αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΚ και του κ. Στουρνάρα. Αυτός δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν έχει άποψη, ο ΥΠΟΙΚ θα αποφασίσει μόνος του, όπως το 60μηνο αλλά και το 24μηνο που ισχύει ακόμα σε κάποιες ειδκότητες του ΥΠΠΟΤ(λέω για το 24μηνο γιατι οι περισσότεροι πλέον σταμάτησαν καν να το αναφέρουν, έστω κι αν βρίσκεται ακόμα σε ισχύ πχ για τους φύλακες εκτός ΙΕΚ);