Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

...Wenn der Kampf beginnt...

Δεν μπορώ να γράψω τίποτα το μυαλό μου έχει κολλήσει στο τίτλο του αστυάνακτα αν και αργοπορημένα ανακάλυψα μία (ανα)δημοσίευσή του που τιτλοφορείται
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ* Bertolt Brecht
Με λίγο γουγλάρισμα (μέχρι να βρεθεί η ελληνική λέξη θα χρησιμοποιώ αυτό το συμπαθητικό όρο-ας με συγχωρέσουν οι ελληνοφρενείς!) βρήκα απο που προέρχεται η φράση:

Wer zu Hause bleibt, wenn der Kampf beginnt, und läßt andere kämpfen für seine Sache, der muß sich vorsehen: Denn wer den Kampf nicht geteilt hat, der wird teilen die Niederlage. Nicht einmal Kampf vermeidet, wer den Kampf vermeiden will, denn er wird kämpfen für die Sache des Feindes, wer für seine eigene Sache nicht gekämpft hat.

Bertolt Brecht

Και η μετάφραση(απο το Πολιτικό Forum):

“Αυτός που κλείνεται στο σπίτι του σαν αρχίζει ο αγώνας και αφήνει να αγωνιστούν άλλοι για την υπόθεσή του πρέπει να είναι προετοιμασμένος να χάσει γιατί όποιος δεν έχει μοιραστεί τη μάχη, θα μοιραστεί την ήττα.

Αυτός που θέλει να αποφύγει τον αγώνα δεν τον αποφεύγει ούτε μια φορά: γιατί όποιος δεν αγωνίζεται για τη δική του υπόθεση θα αγωνιστεί για την υπόθεση του εχθρού”

1 σχόλιο:

osci είπε...

Το έχετε παρατήσει το blog?
Κρίμα....

Συνάδελφος από τη ΓΓΑ
http://idoxgga.blogspot.com