Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

"Φανταστικό" Πλιάτσικο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ «Λουκέτο» στα ταμεία του κράτους Το Δημόσιο δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις του ούτε στην Υγεία, ενώ και τα ασφαλιστικά ταμεία εκπέμπουν SΟS για τις συντάξεις ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009
Σε ομηρεία οι συμβασιούχοι ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ Ακρόπολη θα βρουν και σήμερα οι επισκέπτες. Και αυτό διότι από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού προβαίνουν σε νέο αποκλεισμό του Ιερού Βράχου, καθώς η συνάντηση που είχαν την Τρίτη με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ Θεόδωρο Δραβίλα δεν έφερε αποτέλεσμα. Οι έκτακτοι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ υποστηρίζουν πως δεν βρέθηκε λύση σε κανένα από τα προβλήματα που τους ταλανίζουν, με βασικότερο την πληρωμή όσων εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα (σύμφωνα με τους εργαζομένους, πρόκειται για 670 υπαλλήλους, ενώ πηγές του ΥΠΠΟ τους περιορίζουν σε 300). Και αυτό διότι ακόμη δεν έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα που θα επιτρέπει στο ΥΠΠΟ- το οποίο διατείνεται πως έχει τα χρήματα- να πληρώσει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, αντίθετα από απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι ζητούν μονιμοποιήσεις και επαναπροσλήψεις των απολυμένων συμβασιούχων και κάλυψη των 3.000 κενών θέσεων στο ΥΠΠΟ. Απειλούν μάλιστα πως αν δεν βρεθεί άμεση λύση στα προβλήματά τους θα αρχίσουν από την ερχόμενη Τετάρτη 11 του μηνός 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια του τριήμερου αποκλεισμού της Ακρόπολης που έγινε την περασμένη εβδομάδα και της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
***
ΣΧΟΛΙΟ απο τον sumvasiouxoi.uppo Η τρέχουσα επικαιρότητα (βλέπε εκλογές, "χρυσά αγόρια"...) δεν αφήνει το σκεπτόμενο αναγνώστη, ακροατή και τηλεθεατή να εκτιμήσει τη σοβαρότητα των κινητοποιήσεων της πλειοψηφίας των εργαζόμενων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτές τις μέρες μου έρχονται στο μυαλό οι εικόνες του Αργεντίνικου λαού που ορμούσε στις υπεραγορές για να αδειάσει τα ράφια απο τα προιόντα αφού δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να τα αγοράσει. Και αυτός ο εγκέφαλος όλο και το μορφοποιεί όλο και το μορφοποιεί και συνεχώς το φέρνει στα μέτρα της ελληνικής κοινωνίας...Αναλογίες βλέπω ήδη (το καθαρό κέρδος των επιχειρήσεων έχει πέσει ραγδαία και ο κόσμος σφίγγει το χέρι μέσα στη τσέπη οταν του ζητηθεί να κάνει έξοδα). Και όλο έρχεται στο μυαλό μου η εικόνα των κουκουλοφόρων που αρπάζουν προιόντα απο τα μαγαζιά. Μονο που σ'αυτή την εικόνα οι κουκουλοφόροι σβήνουν και βλέπω κλώνους του εαυτού μου να κάνουν το πλιάτσικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: