Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 23-9-2008

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656 Κινητό 6937002524



Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι υποφέρουν από την ακρίβεια, τη φτώχεια και τις φοροεπιδρομές της Ν.Δ., την ίδια στιγμή ο Υπουργός Πολιτισμού εξαγγέλλει «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ» για τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Ένας διαγωνισμός 6.000.000 €, δηλαδή κάτι παραπάνω από 2 δισεκατομμύρια δραχμές, για μία τελετή διάρκειας 45 λεπτών και 1000 εκλεκτούς καλεσμένους.

Αποτελεί απίστευτη πρόκληση η σπατάλη τόσο χρημάτων την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ. δεν έχουν λάβει το πλούσιο επίδομα των 130 € (μεικτά) από την αρχή του 2008, την ίδια στιγμή που οι εκτός έδρας αποζημιώσεις δεν καταβάλλονται και οι υπάλληλοι πληρώνουν από την τσέπη τους, την ίδια στιγμή που δεν ανανεώνονται οι πλουσιοπάροχες συμβάσεις των «700 €» των συμβασιούχων, την ίδια στιγμή που οι Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ. σε Αθήνα και Περιφέρεια δεν έχουν ούτε να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους να ισχυρίζονται ότι η φιέστα των 2 δισεκατομμυρίων δραχμών είναι απαραίτητη για την προβολή του Παρθενώνα στο εξωτερικό, του πλέον διάσημου και γνωστού μνημείου στον κόσμο.

Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. προχωρεί σε –επί της ουσίας- μειώσεις των μισθών, έκτακτη φορολογία, θέσπιση νέων φόρων, επιβολή τεκμηρίων.

Αποτελεί πρόκληση για ένα ακόμη λόγο. Την ίδια στιγμή που ο ελλειμματικός προϋπολογισμός του κ. Αλογοσκούφη θα πετάξει 2 δισεκατομμύρια δραχμές για μια "γκλαμουριά", την ίδια στιγμή ο Υπουργός Πολιτισμού προωθεί την ιδιωτικοποίηση του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως, με τη μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο και την απόσπασή του από τον κορμό του Υπουργείου.

Φαίνεται όμως πως ο κ. Υπουργός έχει αδυναμία στους διαγωνισμούς και μάλιστα τους διεθνείς. Δεν έχει περάσει παρά ένας μήνας όταν μέσα στον Αύγουστο προκήρυξε έναν ακόμη «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ» 700.000 € για τη μετακόμιση του ΥΠ.ΠΟ. στο ακατάλληλο κτίριο των Καπναποθηκών Κεράνη στο Ρέντη, αγνοώντας τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών που έχει επιβάλει η Πολεοδομία Πειραιά μετά από απανωτές καταγγελίες του Ενιαίου Συλλόγου, αγνοώντας ότι το θέμα εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων. Ο κ. Λιάπης είναι ασυγκράτητος!!

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία κοιτάζει με οργή προς τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, την ίδια στιγμή που η δημόσια περιουσία γίνεται αντικείμενο ευσεβών μεσιτών και θρησκευόμενων υπουργών, την ίδια στιγμή στήνεται προκλητικά το show των δύο δισεκατομμυρίων δραχμών. Τι κι αν ο κόσμος υποφέρει, τι κι αν οι συνταξιούχοι πεινάνε… θα φάνε παντεσπάνι από τα εγκαίνια του κ. Υπουργού.

Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, δεν πρόκειται να παραμείνει σιωπηλός απέναντι στις προκλητικές αυτές πρακτικές. Οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ. θα αντιδράσουν δυναμικά και θα βάλουν τέλος στις πρακτικές αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: